Hoe gaat het op de Vlaamse Reus?

Hoe gaat het op de Vlaamse Reus?

Donderdag 16 februari 2023

Beste ouders en verzorgers, 

Wat vliegt de tijd toch. Zo staat de voorjaarsvakantie al bijna voor de deur. Nog ruim een week en dan zijn de kinderen alweer een weekje vrij.  

Er is deze periode weer hard gewerkt aan de thema's.

De onderbouw is druk met het thema kleding, hoe ziet jouw kledingkast eruit en die van de juf? Wat is er allemaal te vinden in een kledingwinkel? En soms wordt je kleding te klein ook als het je favoriete broek of trui is. Wat doe je er dan mee?

In de groepen 3 en 4 hebben de kinderen het over kunst en gaat groep 3 aankomende maandag naar Foam. Vandaag hebben zij hun eigen kunstwerk gemaakt op muziek van Mozart en hangen er prachtige waterverfschilderijen in groep 4.  

In groep 5 wordt gepraat over boeken en wie weet maken ze daar samen wel een eigen boek.  

Groep 6 heeft het over de Gouden Eeuw. Ze zijn onder andere presentaties aan het maken over bijvoorbeeld de VOC of over de vele schilderijen die in de Gouden Eeuw zijn gemaakt.    

Groep 7 is bezig met het thema water en heeft volgende week een excursie naar de Molen van Sloten. Zij kijken hier erg naar uit. Een leerzaam en leuke excursie.  

Groep 8 heeft het over de wetenschap en met al het onderzoeken worden het alle echte wetenschappers.

Het zal u niet ontgaan zijn dat groep 8B heel druk is geweest met het organiseren van de benefietmarkt. Wat mooi om te zien hoe betrokken de kinderen waren en hoe de hele school erbij betrokken is geraakt. Het inleveren van lege flessen en de opkomst op de markt waren super. Heel trost op juf Berna en de kinderen van groep 8B. Er zitten echte ondernemers bij ons op school! En voor nu met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de afschuwelijke ramp in Turkije. Nou, dat is gelukt met 2274 euro. Vandaag ook nog een heel stuk in het Parool en met een foto op de voorpagina. Zo trots.  

Naast de thema's is dit ook een periode waarin de groepen 3 tot en met 7 druk bezig zijn geweest met de Cito toetsen. Deze week gaan de rapporten in de meeste groepen mee naar huis en volgen daarna de gesprekken met u en vanaf groep 5 ook met de kinderen.  

De kinderen van groep 8 hebben deze weken hun advies gekregen. Ook altijd een spannend moment hoewel de meeste kinderen al wisten waar ze heen konden is het toch altijd een officieel moment. Inmiddels zijn de kinderen ook aan het kijken op het voortgezet onderwijs. Wat veel scholen en wat een keuzes moeten er nu al gemaakt worden. Heel veel succes hiermee. We hopen dat iedereen weer een plekje vindt op een school waar hij zich prettig voelt.  

Tijdens de voorleesweken is er voorgelezen aan groep 1 tot en met 4. Ik mocht zelf ook aan twee groepen voorlezen. Wat een feestje was dat al die koppies die vol verwachting zitten te luisteren hoe het verhaal verder gaat en zal aflopen. Erg leuk om te doen. Heel veel dank aan de vrijwilligers die al jaren in de bibliotheek werken en dit voor de kinderen hebben georganiseerd.  

Tijdens de studiedag zijn we op bezoek geweest bij andere scholen die ook werken vanuit de OGO visie. Dat was een zeer inspirerende dag. Zo leuk om te zien hoe andere scholen het OGO onderwijs aanpakken.  

Ach, en zo kan ik nog heel lang doorgaan: excursies, workshops voor de kleuters, veel beweegactiviteiten, het mooie spel dat elke dag te zien is in de onderbouwgroepen, de nieuwsgierigheid van onze kinderen. Wat een plezier om op de Vlaamse Reus te mogen werken.  

Heeft u vragen als ouder of zoekt u een leuke baan die nooit saai is en waarin je dagelijks kan genieten van onze prachtige kinderen? Kom dan een keer langs voor een kop koffie. De deur staat altijd voor u open.  


Terug

Hechtelstraat 49

1066 KK Amsterdam

020 3468400

info@nulldevlaamsereus.nl