Nieuwjaarswens en terugblik

Nieuwjaarswens en terugblik

Donderdag 5 januari 2023

De vakantie zit er alweer bijna op, Nog een paar dagen en dan mogen de kinderen weer naar school. Ik wens iedereen een mooi, leerzaam, liefdevol en gezond 2023 toe dat alle grote en kleine wensen mogen uitkomen en dat we elkaar weer vaak mogen ontmoeten.  

Deze tijd van het jaar is ook altijd een mooi moment om even terug te kijken. Dit (school)jaar hebben we veel gevierd, beleefd en hebben we aan veel dingen aandacht besteed op de Vlaamse Reus.  

Woensdag voor de vakantie hebben we het kerstdiner met de kinderen gevierd voor mij de eerste keer live op de Vlaamse Reus. Wat een feest was dat. De school zag er zeer sfeervol uit en de kinderen waren heel mooi aangekleed. Samen hebben we genoten van een heerlijk diner. Wat hadden de kinderen allemaal lekkere dingen mee. Het was heel gezellig in de groepen. Wat fijn dat Radjni en Gerben het eten wat over was naar het Stoelenproject hebben gebracht. Daar waren ze er heel erg blij mee wat een mooi en liefdevol initiatief. Bedankt Radjni en Gerben.  

Nog verder terugkijkend hebben we dit jaar al veel gevierd. We hebben met dank aan de ouderraad echt heel veel geld opgehaald voor Stichting Vluchtelingenwerk. We hebben een fantastisch zomerfeest gevierd ook dat was niet gelukt zonder de ouderraad en alle ouders die hebben geholpen. We hebben dit schooljaar een nieuw schoolplein feestelijk in gebruik genomen.

We werken weer steeds vaker groepsdoorbroken. We hebben mooie thema's gedaan met de kinderen. We hebben een klein feestje gevierd omdat Monique al 30 jaar op de Vlaamse Reus werkt. De groepen 3 en 5 tot en met 8 hebben nieuw meubilair gekregen. We mochten ook een aantal nieuwe collega's in ons team verwelkomen. Meester Jasper was voor de kerstvakantie helaas voor het laatst op de Vlaamse Reus. Hij gaat nu stagelopen voor zijn nieuwe studie. We gaan Jasper missen maar wensen hem heel veel succes op zijn stageplek. We konden Sinterklaas weer op de ouderwetse manier vieren met een echte intocht met alle kinderen. Wat een feest was dat. Ik zou niet weten hoe wij dit allemaal hadden moeten doen zonder de hulp van jullie, ouders. De betrokkenheid van jullie als ouders maakt het elke dag weer een feest om naar de Vlaamse Reus te komen.  

Genoeg teruggekeken. Nu weer even vooruitkijken. Wat gaan we de komende periode doen? Uiteraard starten we in alle groepen weer met een nieuw thema. De leerkrachten zullen jullie dit uiteraard laten weten via de Schoolpraat App. Verder zijn we samen met de MR aan het kijken hoe we een ouderavond kunnen organiseren rond het thema inclusie / diversteit. Zodra hier meer over bekend is laat ik het jullie weten.  

We hebben zin in een leerzaam vervolg van het schooljaar waarin we elkaar zien en samen leren groeien.  

Wij kijken er naar uit de kinderen maandag 9 januari weer te verwelkomen op school.  

Met hartelijke groet, 

Karin Beerepoot 


Terug

Hechtelstraat 49

1066 KK Amsterdam

020 3468400

info@nulldevlaamsereus.nl