Hoe gaat het op de Vlaamse Reus?

Hoe gaat het op de Vlaamse Reus?

Vrijdag 11 november 2022

Wat bruist het in de school en wat worden er veel dingen met de kinderen gedaan.  

Zo is het vandaag 11 november en hebben de onderbouwgroepen met hun prachtige lampionnen door de school gelopen. Gisteren waren de peuters even bij mij op bezoek. Zo lief.  

Tegelijkertijd heeft de ouderraad vanmorgen met heel veel hulp de school weer helemaal in Sinterklaassfeer gebracht. Wat ziet dat er prachtig uit. Dank je wel alle ouders die hier vanochtend mee geholpen hebben.  

Er wordt in de klassen met de kinderen gewerkt aan de diverse thema's. Bij het werken met thema's horen ook excursies en afsluitingen van het thema. Soms met ouders soms alleen met de kinderen. Dat was de afgelopen weken dan ook wel terug te zien in de school.  

De kleutergroepen zijn vorige week naar Artis geweest en hebben daar een fantastische dag gehad. De kinderen hebben alle dieren kunnen bekijken en weten er nu nog meer van. 

Groep 4B heeft vorige week het thema giga groen afgesloten met een eigen gemaakt museum. Ik vond het een hele eer het museum te mogen openen. Wat hadden de kinderen allemaal prachtige dingen gemaakt en wat konden zij daar goed over vertellen aan alle ouders die er waren. Wat een overweldigende opkomst. Van ieder kind was er iemand mee om het museum te bekijken. Wat fijn zo'n grote betrokkenheid.   

De groepen 5 werden woensdag verrast door twee toeristen, juf Monique en Mirjam, die de weg kwijt waren. Inclusief een accent hebben zij aan de kinderen de weg gevraagd die uiteraard met goede oplossingen kwamen zoals de kaart van Amsterdam goed bekijken. De kinderen konden ook al wat vertellen over Amsterdam maar om de kennis van de kinderen verder te vergroten zijn zij donderdag zelf de stad in geweest en hebben zij Amsterdam eens goed bekeken. Een mooie startactiviteit voor het thema Amsterdam.  

In de groepen 7 en 8 wordt gestart met het thema diversiteit. Dit thema zal zeer veel vormen aannemen zoals het woord diversiteit al zegt. 

De feestdagen komen er weer aan en we zullen hier samen met de kinderen vorm aangeven. Het eerste grote feest is Sinterklaas en daar kijken we dan ook erg naar uit. Zodra er meer informatie is, zullen wij dat met jullie delen. We vieren het in elk geval op vrijdag 2 december. De schooltijden zullen op deze dag hetzelfde zijn als altijd.  

Ik wens iedereen een fijn weekend. 

Met hartelijke groet, 

Karin Beerepoot  


Terug

Hechtelstraat 49

1066 KK Amsterdam

020 3468400

info@nulldevlaamsereus.nl