Hoe gaat het op de Vlaamse Reus?

Hoe gaat het op de Vlaamse Reus?

Maandag 24 oktober 2022

Zo begint de herfstvakantie en zo is hij alweer voorbij. Ik hoop dat jullie hebben genoten van een week waarin het buiten qua kleuren echt herfst begint te worden maar waar de temperatuur nog zeer aangenaam is.  

Wat hebben we de afgelopen periode weer veel gedaan op school. Hier een kleine terugblik en dan vergeet ik vast nog heel veel.  

We hebben een klein bescheiden feestje gevierd voor juf Monique omdat zij al 30 jaar op de Vlaamse Reus werkt. Corry had haar man, kinderen, aanhang en kleinkind uitgenodigd en Monique werd helemaal overvallen door zingende kinderen, een spandoek en een cadeautje. Samen met de kinderen heeft zij theegedronken en een stukje taart gegeten. Ik heb nog nooit iemand zo verrast gezien. Wat een supergoed idee Corry en Susan.  

Het schoolplein is nu echt af, woensdag is het speelhuis geplaatst. We zijn aan het bedenken hoe we ook het schoolplein met een klein feestje kunnen openen zodra ik hier meer over weet laat ik het u weten.  

Donderdag zijn de nieuwe meubels gebracht voor de groepen 5 tot en met 8. De kinderen hebben nu allemaal tafels op dezelfde hoogte en de stoelen worden naar lengte van de kinderen aangepast. Komt u vanaf morgen even een kijkje nemen. Het is echt heel mooi geworden.  

Noor is in veel groepen geweest voor de Kinderboekenweek en heeft allerlei activiteiten met de kinderen gedaan om het lezen van boeken te stimuleren. De uitleen van de boeken voor groep 1/2en 3 is er ook nog steeds. Het is leuk om te zien hoeveel gebruik daarvan gemaakt wordt. 

De groepen 5 en 6 zijn de afgelopen periode naar het Natuur en Milieu Educatie Centrum geweest. Altijd een erg leuke en leerzame dag waarin slootdiertjes worden gezocht, wordt gekeken naar vogels aan de Oeverlanden en broodjes worden gebakken. Alle ouders weer heel erg bedankt voor jullie hulp, zonder jullie zouden we deze activiteiten niet kunnen doen.  

Verder is het thema Gi, Ga Groen zo'n succes dat dat in veel groepen nog even wordt verlengd. De jungle wordt steeds betekenisvoller en de kinderen spelen als rangerovers een belangrijke rol in de jungle, de interesse in planten en dieren groeit en alle onderzoeksvragen worden beantwoord. 

En dan vergeet ik nog bijna de informatieavond die eindelijk weer live op school kon. De opkomst was wisselend, in de ene groep waren bijna alle ouders er en in andere groepen wat minder. De informatiemarkt werd druk bezocht en heeft nieuwe ouders opgeleverd voor zowel de MR als de ouderraad. Heel fijn.  

Sommige groepen hebben de eerste kennismakingsgesprekken met de juf of meester al gehad en voor andere groepen starten de gesprekken deze week. Ik wens iedereen een mooi gesprek waarin elkaar leren kennen centraal staat. Heeft u zich nog niet ingeschreven? Doe dit dan snel. Wij kijken er naar uit u en uw kind nog beter te leren kennen. 

Hele fijne week allemaal.  

Met hartelijke groet, 

Karin Beerepoot   


Terug

Hechtelstraat 49

1066 KK Amsterdam

020 3468400

info@nulldevlaamsereus.nl