De eerste week na de zomervakantie op de Vlaamse Reus

De eerste week na de zomervakantie op de Vlaamse Reus

Zondag 4 september 2022

Wat was het fijn om na de vakantie weer op de Vlaamse Reus te mogen zijn. We zijn allemaal goed uitgerust en alle kinderen zijn in de loop van de eerste week weer teruggekomen van vakantie. De meeste kinderen waren blij dat ze weer naar school mochten voor een aantal nieuwe kinderen van net 4 jaar was het wel even wennen maar dat komt helemaal goed. 

Een aantal ouders van de nieuwe kinderen hebben Karima, Esther en ik dinsdag in een meeting welkom geheten. Zo fijn dat dat weer gewoon op school kan met een kopje thee en koffie.    

Het schoolplein is helemaal vernieuwd en daar hebben we de afgelopen week met het mooie weer dan ook van kunnen genieten. Het is nog een beetje zoeken naar de goede plek met ophalen maar inmiddels wordt het voor u en voor de kinderen steeds duidelijker. Mocht uw kind na schooltijd op het schoolplein spelen wilt u uw kind er dan even attent op maken dat de houtsnippers in de vakken moeten blijven en dat het niet de bedoeling is dat ze deze over het hele schoolplein uitstrooien. Dank u wel.  

De kinderen ontdekken telkens nieuwe plekken om te kunnen spelen. Deze week werden er met lappen tenten gemaakt en werd het nieuwe fiets parcours ontdekt. Hoewel dit mooie weer heel fijn is hopen we voor het groen op het plein toch stiekem dat het de komende week een beetje mag gaan regenen. 

Wij hebben er heel veel zin in om er dit schooljaar weer een heel mooi en leerzaam jaar van te maken. Een jaar waarin wij ons best zullen doen om elk kind zijn talenten te laten ontwikkelen. We willen de kinderen leren wie ze zijn, wat ze kunnen en waar hun leerpunten nog liggen.  

Wij kunnen dit niet zonder u. Noteert u dan ook vast de datum van de Algemene Ouderavond in uw agenda? Deze staat nu gepland op dinsdag 20 september.  De invulling van deze avond zal ik deze week met u delen.  

Nu na de vakantie checken we ook alle kinderen weer op luizen. Wie zou er a.s. vrijdag 9 september kunnen helpen met de luizencontrole? Dit is aan het begin van de ochtend. Met hoe meer mensen we het doen hoe sneller het klaar is. Geeft u zich hiervoor op via or@devlaamsereus.nl Bedankt alvast.  

Ik wens iedereen een heel mooi schooljaar en mocht u iets willen vragen of iets willen weten loop dan gewoon even bij mij binnen.   

Met hartelijke groet, 

Karin Beerepoot 

Directeur OBS de Vlaamse Reus   


Terug

Hechtelstraat 49

1066 KK Amsterdam

020 3468400

info@nulldevlaamsereus.nl