Laatste bericht van dit schooljaar

Laatste bericht van dit schooljaar

Maandag 18 juli 2022

Wat een bijzondere laatste weken hebben we gehad op de Vlaamse Reus. Weken vol activiteiten en mooie leermomenten. Wat fijn dat dit nu allemaal weer kan, we genieten daar allemaal heel erg van.  

Op 5 juli liepen we met zijn allen rondjes voor het goede doel: Vluchtelingenwerk. De kinderen renden zo hard en zoveel als ze konden onder aanmoediging van veel ouders. Wat leuk om te zien en wat fijn dat onze twee gymnastiek juffen dit samen met de hulpouders hebben georganiseerd. De opbrengst is minstens 5000 euro. Na de vakantie zal het definitieve bedrag bekend worden gemaakt en worden overhandigd aan Vluchtelingenwerk. Dank aan alle ouders, opa's, oma's en bekenden die hier hun bijdrage aan hebben geleverd.  

Daarnaast werd ook in verschillende groepen het laatste thema afgerond. Zo mocht ik aanwezig zijn bij de boekpresentatie van het eigen geschreven boek over de 1ste wereldoorlog. De groep van Sharyl had gemerkt dat we in onze schoolbieb nauwelijks boeken hadden over de 1ste wereldoorlog dus hebben zij dit boek zelf geschreven en mocht ik het exemplaar voor in de schoolbibliotheek ontvangen onder aanwezigheid van vele ouders en uiteraard een glaasje “champagne".  

Bij groep 4 heb ik gekeken naar de afsluiting van het thema over dieren. De kinderen lieten onder andere een liedje horen en ouders werden actief betrokken. Het was een feestelijke afsluiting en ook de leerkrachten werden nog even in het zonnetje gezet.  

Over het zomerfeest had ik al een stukje geschreven maar wat was het een groot succes en wat heb ik genoten van alle ouders en kinderen en wat fijn dat we elkaar op deze manier weer konden ontmoeten met grote dank aan alle hulpouders en de ouderraad. Lijkt u het ook wel wat om met dit soort feestjes te helpen, stuur dan een mail naar or@devlaamsereus.nl  

De afgelopen week hebben we afscheid genomen van de kinderen en van sommige ouders van groep 8. Het sparen van de statiegeldflessen door heel veel kinderen heeft ertoe geleid dat de kinderen konden genieten van een suikerspin op hun afscheidsfeestje. Onze dank voor al het sparen ook namens de kinderen van groep 8. Ze hebben afscheid genomen met een eigen geschreven musical / toneelstuk. Wat fijn dat dit weer kon en dat deze kon worden opgevoerd aan alle ouders en andere familieleden. Daarna nog even samen een drankje op het schoolplein. Op deze manier was het een feestelijk afscheid van de Vlaamse Reus.  

Verder was het een week van opruimen, schoonmaken en de school klaar maken voor het nieuwe schooljaar. Ik wil alle ouders die hierbij geholpen hebben heel erg bedanken.   

Deze vakantie gaan ze beginnen aan het vergroenen van ons schoolplein dus als u werkzaamheden ziet op het schoolplein dan klopt dat helemaal. Ik zal als link bij dit bericht het ontwerp met u delen. Het zal niet allemaal klaar zijn na de zomervakantie omdat sommige planten beter later kunnen worden aangeplant en het huisje een nog wat langere levertijd heeft maar het begin zal worden gemaakt. Wij kijken uit naar het nieuwe schoolplein. 

Ik wil u bedanken voor een heel mooi schooljaar waarin we elkaar steeds meer konden ontmoeten en we er samen voor hebben gezorgd dat de kinderen met plezier naar school toe kwamen. Uw veerkracht, openheid en flexibiliteit maakt dat het werken op de Vlaamse Reus heel fijn is.    

Dan rest mij nu niets anders dan u een hele fijne vakantie te wensen. Geniet van wat u deze vakantie gaat doen en dan hoop ik jullie en de kinderen na de vakantie weer allemaal in goede gezondheid te mogen begroeten op maandag 29 augustus.  

Met hartelijke groet, 

Karin Beerepoot    

Ontwerp schoolplein


Terug

Hechtelstraat 49

1066 KK Amsterdam

020 3468400

info@nulldevlaamsereus.nl