Hoe gaat het op de Vlaamse Reus?

Hoe gaat het op de Vlaamse Reus?

Vrijdag 17 juni 2022

Zo weer even een update vanuit de Vlaamse Reus.  

Wat zijn we met een hoop leuke dingen bezig in de school. Ik begin even bij onze oudsten die nog maar vier weken op de Vlaamse Reus zullen zijn. Zij hebben gisteren een hele leuke Kunstschooldag gehad. We gaan dan met de kinderen de stad in en op één dag hebben ze drie verschillende voorstellingen, bijvoorbeeld een museum bezoek, een theater en een culturele film. We zijn superk trots op hoe onze kinderen zich hebben laten zien in de stad. Het was een hele gezellige dag.  

Verder is groep 8 natuurlijk heel druk bezig met het oefenen van de zelfgeschreven afscheidsmusical over de inhoud daarvan kan ik nog niets verklappen want dat is geheim. Verder bereiden ze hun eigen eindfeestje voor dus mocht u nog lege statiegeldflessen hebben dan zijn deze nog altijd zeer welkom om het feest extra leuk te maken. De doos staat bij de vooringang.  

Onze allerjongsten gaan deze periode naar het Muziekatelier. De kinderen genieten daar van een voorstelling over de zee en piraten. Deze voorstelling sluit goed aan op het thema de Zee die de onderbouw op dit moment heeft. Ook in de groepen verschijnen piratenschepen en zien we steeds meer piraten. Deze week heb ik in één van de groepen een visje mogen eten die de piraten hadden gevangen en voor mij hadden gebakken.  

De groepen 3 en 4 werken aan het thema dieren en het wordt in sommige klassen al een aardige beestenboel. In één groep 4 weten de kinderen straks alles over dieren uit Australië en in weer andere groepen zijn ze een dierentuin aan het opzetten. Hoe mooi dat de stem van de kinderen daarin gehoord wordt.  

Vorige week hadden de groepen 3 en 4 een sportdag waarbij de groepen 8 hielpen. Het respect voor de leerkracht is wel gegroeid bij de leerlingen van groep 8 want het valt nog niet mee om ervoor te zorgen dat je groepje naar je luistert maar de 8ste groepers hebben het fantastisch gedaan en de kinderen hebben een hele sportieve ochtend gehad.  

Groep 5 is naar het Archeon geweest het was een leuke en leerzame dag en de kinderen hebben er erg van genoten. De leerkrachten koppelen in de klas hier nu het thema Geschiedenis aan vast.  

Groep 6 gaat elke week naar de schooltuinen waar de kinderen veel leren over hoe het eten op ons bord nou eigenlijk groeit. Tassen mee en genieten van het buiten zijn hoe fijn is dat.  

Op 5 juli hebben wij een sponsorloop. U heeft hier een brief over ontvangen. Hiervoor hebben we nog ouders nodig die ons willen helpen. Vindt u dit leuk? Geef u dan op bij N.Berkenbos@devlaamsereus.nl 

De ouderraad is heel druk bezig met het organiseren van het schoolfeest op vrijdag 8 juli. Op het schoolfeest zal ook een open podium zijn waarop de kinderen kunnen optreden dus mocht uw kind dat willen … Geef het dan even door aan de leerkracht.  

Er zijn nog veel ouders nodig om deze dag te kunnen organiseren en te doen slagen dus geef u op via or@devlaamsereus.nl 

Zoals u in dit bericht kunt lezen gebeurt er ontzettend veel en staan er ook nog veel leuke dingen op de planning en dat alles aan het eind van het schooljaar waarin ook de toetsen worden afgenomen, oudergesprekken worden gevoerd en de rapporten moeten worden geschreven. Ik ben dan ook ontzettend trots op het team dat zij dit allemaal voor elkaar krijgen.  

Ik wens iedereen een heel goed weekend en tot maandag. 

Met vriendelijke groet, 

Karin Beerepoot   

 


Terug

Hechtelstraat 49

1066 KK Amsterdam

020 3468400

info@nulldevlaamsereus.nl