Update Vlaamse Reus

Update Vlaamse Reus

Zondag 1 mei 2022

Beste ouders en verzorgers, 

Hoewel het vakantie is, denk ik af en toe toch even aan school.  

Ik vind het leuk jullie nog een update te geven van de laatste weken op school. Weken waarin we allemaal bezig waren met het thema: Gezonde Voeding. Het is altijd mooi om te zien dat ondanks dat je allemaal met hetzelfde thema begint dat het in elke klas een eigen kant opgaat. Luisterend naar waar de belangstelling van de kinderen naar uitgaat.  

Zo ontstond er in één groep een markt en hebben zij in kleine groepjes inkopen gedaan op de markt op het Sierplein. Dit was een mooie excursie waarvan de kinderen, de ouders en de juffen hebben genoten met als resultaat heerlijke smoothies die door de kinderen de dag erna zijn klaargemaakt. Altijd fijn als er dan ouders zijn om te helpen zodat we dat in kleine groepjes kunnen doen.  

Er was er een restaurant in de school en ze hebben afgesloten met een hele lekkere groentesoep waarvoor ze zelf de groenten hebben gesneden.

In weer een andere groep was een Theehuis naast de verschillende smaken thee waren er ook lekkere en gezonde hapjes. De kinderen leerden hier ook het afrekenen. De bedienden wisten precies wat ze terug moesten geven zodat er niet te veel en niet te weinig werd betaald.

In weer een andere groep zijn gerechten gemaakt uit verschillende landen. De kinderen hebben veel gerechten kunnen proeven. Ook dit hadden we niet kunnen doen zonder de inzet van u.   

Ook een winkel met allemaal gezonde producten mocht niet ontbreken in dit thema.  

Ons gezonde traktatie boek zal worden aangevuld met door de kinderen zelf bedachte gezonde, mooie en leuke traktaties om uit te delen.  

Posters over wat gezonde voeding nou eigenlijk is werden gemaakt en in weer een andere klas werd wat de kinderen hadden geleerd getest met een quiz.  

Moestuinen werden aangelegd en de tuinkers mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Kortom dit thema leefde in alle groepen.  

Maar … dat was niet het enige. Groep 6 is ook op kamp geweest. Altijd spannend voor zowel de kinderen, ouders als de leerkrachten maar ze hebben fantastische dagen gehad en ontzettend genoten van het samen zijn, de excursies en het heerlijke weer.  

In deze vakantie worden in alle klassen kasten gemaakt zodat we onze mooie materialen goed en overzichtelijk kunnen opruimen. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden.  

En zo kan ik nog een hele tijd doorgaan met alle mooie activiteiten en ontwikkelingen waar we mee bezig zijn maar dat bewaar ik voor het volgende bericht aan u.  

Ik wens iedereen die maandag of dinsdag het suikerfeest / Eid-Al-Fitr viert een heel mooi feest toe.  

Met hartelijke groet, 

Karin Beerepoot 


Terug

Hechtelstraat 49

1066 KK Amsterdam

020 3468400

info@nulldevlaamsereus.nl