Update Vlaamse Reus

Update Vlaamse Reus

Dinsdag 5 oktober 2021

Beste ouders en verzorgers, 

Wat werden wij vandaag op de dag van de leerkracht enorm verwend door de ouders van de ouderraad deze blijk van waardering vinden wij echt superfijn. Dank jullie wel voor deze lekkere traktatie.   

Hoe gaat het op de Vlaamse Reus?  

Alle groepen zijn heel druk bezig met hun thema. De kriebelbeestjes worden gezocht in het bos door de groepen 1 en 2 uiteraard onder begeleiding van de boswachter. De groepen 3 en 4 starten met het thema, Wat wil ik worden nadat ze het thema wie ben ik al hebben gedaan. De groepen 5 en 6 hebben het al wat langer over beroepen en hebben een uitstapje gemaakt naar de Oeverlanden, donderdag gaat de laatste groep daar een dag heen. De kinderen die al geweest zijn, hebben een leuke en leerzame dag gehad.   

De groepen 7 en 8 hebben het over communicatie en wat daar allemaal bij komt kijken. Zij hebben vandaag een les gekregen over het gebruik van social media en aansluitend is er vanavond een digitale ouderavond voor de ouders van deze vier groepen.  

Groep 8 is op schoolkamp geweest en hebben leuke dagen gehad. Vermoeid maar met een goed gevoel kwamen zij allemaal weer thuis. Volgende week mag groep 7 op schoolkamp. Laten we duimen dat het ook dan nog een beetje lekker weer wordt en de kinderen een mooi schoolkamp zullen hebben.    

Vorige week hebben we met de leerlingenraad in de fabriek van school meubelen gekeken hoe deze worden gemaakt en wat een veelheid aan verschillend meubilair er is. Dit was een leuk uitstapje zodat we een weloverwogen keus kunnen maken uit het meubilair.   

We hebben met het team met een gezellige lunch afscheid genomen van juf Suzanne Wolthuis die nu gaat werken op de vrije school.  

Morgen start de Kinderboekenweek, het thema is: Worden wat je wil. We zullen in de klassen extra andacht besteden aan het lezen.  

De oudergesprekken zijn vanaf deze week weer gestart. U krijgt als ouder een uitnodiging van de eigen leerkracht om u hiervoor in te schrijven. Wij nodigen u weer op school uit maar als u het zelf liever digitaal wilt dan is die mogelijkheid er ook. Geef dit aan bij de leerkracht van uw kind.  

Kortom er is een hoop te doen en te leren in de school en daar genieten we samen met de kinderen heel erg van.  

Volgende week zal ik u informeren over hoe we op de Vlaamse Reus zullen omgaan met jullie als ouders weer in de school. Na de herfstvakantie zal deze wijziging ingaan.   

Ik wens iedereen een fijne week.  

Met vriendelijke groet, 

Karin Beerepoot  


Terug

Hechtelstraat 49

1066 KK Amsterdam

020 3468400

info@nulldevlaamsereus.nl