Nieuwe quarantaine regels

Nieuwe quarantaine regels

Zondag 19 september 2021

Beste ouders en verzorgers, 

Zoals tijdens de persconferentie van vorige week is genoemd zal vanaf morgen niet de hele groep meer in quarantaine hoeven bij één positieve leerling. Hier wordt echter wel een nieuwe "regel” aan toegevoegd en dat is: als er een kind positief is getest in de klas van uw kind dan moeten kinderen uit de klas met verschijnselen van Corona thuisblijven. Deze verschijnselen zijn:  

  • verkoudheidsklachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn 
  • Hoesten 
  • benauwdheid of kortademigheid  
  • verhoging of koorts  
  • plotseling verlies van reuk en/of smaak. 

U kunt uw kind dan laten testen en uw kind moet totdat de uitslag binnen is thuisblijven. Test uw kind negatief dan mag hij daarna weer naar school. 

Laat u uw kind niet testen dan dient uw kind thuis te blijven totdat deze 24 uur klachtenvrij is. Deze gezondheidsregel geldt tot 10 dagen na het laatste contact met de positief geteste leerling.  

Als er in een klas meerdere kinderen positief testen zal in overleg met de GGD worden bepaald wat er met de groep moet gebeuren. Als school zullen wij sowieso nog altijd geïnformeerd worden door de GGD bij een positief geteste leerling. 

Ik hoop dat de nieuwe regels ertoe zullen leiden dat we minder groepen in quarantaine zullen hebben en het onderwijs door kan blijven gaan zonder dat het ten koste gaat van de gezondheid van de kinderen, van de teamleden en van u als ouder of verzorger.  

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u mij altijd bereiken via de mail: directie@devlaamsereus.nl of op ons schoolnummer: 020-3468400. 

Fijne avond, 

Met vriendelijke groet, 

Karin Beerepoot, 

Directeur OBS de Vlaamse Reus   


Terug

Hechtelstraat 49

1066 KK Amsterdam

020 3468400

info@nulldevlaamsereus.nl