Kijk op het schooljaar

Kijk op het schooljaar

Woensdag 14 juli 2021

Mijn laatste werkdag van dit schooljaar zit er bijna op, bij deze dan ook mijn laatste bericht van het schooljaar 2020-2021.  

Een bijzonder schooljaar ligt achter ons. Een jaar waarin weer veel gebeurd is. Soms bijna gewoon en soms toch ineens weer Corona perikelen. Zo startten we het jaar feestelijk met een mooi versierde school en een gezellig draaiorgel. Er waren mooie thema's in de verschillende groepen waarvan het boerderij thema bij de kleuters een echte belevenis was voor de kinderen. Het filmpje van juf Linda gebruik ik nog altijd bij mijn digitale rondleidingen, want ja het bleef het jaar van de digitale ontmoetingen.  

Het team en de kinderen hebben ook genoten van het alternatieve Sinterklaasfeest waarin juf Nicolien als rennende reporter een belangrijke rol had. De snel geïmproviseerde kerstlunch, een prestatie van formaat van de ouderraad. Helaas gevolgd door toch weer een lockdown. Ik ben echt super trots hoe jullie, als ouders dat weer samen met de kinderen hebben gedaan. Wat een prestatie. Ik wil jullie daar dan ook heel erg voor bedanken. Daarna verder in cohorten. Klas per klas naar buiten en niets groepsdoorbroken kunnen doen dat viel zeker niet mee maar dankzij de flexibiliteit van het team en de kinderen zijn we ook daar goed doorheen gekomen. 

Het gezamenlijk thema “architectuur” kreeg in elke groep een andere betekenis maar heeft geleid tot mooie processen en resultaten zoals een informatieboek over Nieuw-Sloten, een speelhuis voor groep 3, een schoolplein ontwerp van groep 7 en prachtige ideeën over de plekken naast het schoolplein door groep 4. Het huisje in groep 3 zal in de vakantie gebouwd worden en voor ons schoolplein krijgen we een subsidie vanuit de Gemeente.  Zo trots op onze kinderen en het team.  

Gelukkig konden we in de laatste weken ondanks dat de kampen voor groep 6 en 7 niet doorgingen toch nog genieten van het mooie alternatief. Klimmen, watersportcentrum en bonte avonden. Een hele belevenis voor de kinderen.

Ook het afscheid van groep 8 was een mooi alternatief voor de musical. Wie zou nou niet de hele nacht willen “spoken” in de school. Ook dit had niet gelukt zonder de tomeloze inzet van het team en de ondersteuning van de ouderraad. Heel erg bedankt.   

U, als ouder ontmoette ik op het plein of bij de deuren maar in school mocht nog altijd niet. Dat heb ik echt heel erg gemist. Ik vind het namelijk fijn dat u even bij mij binnen kan lopen. Gewoon een praatje voor de gezelligheid of om uw zorg met mij te delen. Gewoon elkaar ontmoeten. Laten we hopen dat het komend jaar "gewoner" wordt. 

Hoe het er het komend schooljaar uit zal gaan zien is allemaal nog onbekend maar uiteraard stel ik u hier in de zesde vakantieweek van op de hoogte.   

Ik wens iedereen een zeer welverdiende vakantie. Rust lekker uit en geniet van de vrijheid dan doe wij het ook.

Met hartelijke groet,

Karin Beerepoot.   


Terug

Hechtelstraat 49

1066 KK Amsterdam

020 3468400

info@nulldevlaamsereus.nl