Een kijk op de week op de Vlaamse Reus

Een kijk op de week op de Vlaamse Reus

Vrijdag 16 april 2021

Wat heerlijk om deze week weer op school te zijn nadat ik een weekje thuiszat met een voorhoofdsholteontsteking. Ik geniet zo van alle kinderen die elke ochtend blij naar school komen en die zin hebben in de dag. Ook is het fijn u weer te kunnen zien en even te kunnen vragen hoe het met u gaat? Wat verlang ik ernaar dat jullie weer gewoon naar binnen kunnen en met de leerkrachten even een praatje kunnen maken en kunnen zien welke kinderen en ouders er in de klas zitten en wat er in de school gebeurtLaten we hopen dat dit na de zomervakantie weer mogelijk is.   

Op school hebben we een fijne week. Geen Corona gerelateerd nieuws daar zijn we heel blij mee.  

Ik mocht deze week in 4B aanwezig zijn bij de presentaties van de kinderen over hoe we het schoolplein en de buitenspeelruimtes nog uitdagender kunnen maken. Wat hadden ze een fantastische plannen, van kleurrijke bankjes tot aan een racebaan op het gras naast de school inclusief een garage voor de auto's. Wat mooi hoe de kinderen dan out of the box kunnen denken. Nu nog even kijken hoe we een aantal van deze plannen ook echt kunnen realiseren. Verder hangen er in de hele school partij programma's van groep 8. Zij hebben in groepjes eigen politieke partijen opgericht met hun eigen partijprogramma. Zij zullen ook campagne gaan voeren zodat hun partij bij de uiteindelijke verkiezingen de grootste zal worden en er iets gerealiseerd kan gaan worden van hun programma. Ook waren ze deze week druk bezig met het uitzagen en boren van hun eigen ontwerpen. In groep 1/2D wordt hard gebouwd aan een klassenfeest, inclusief sterrenkijkers. In groep 3A zijn ze druk met het ontwerpen van hun eigen speelhuis in de klas zodat we die ook echt kunnen gaan neerzetten. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Kortom het bruist in de school. Wat heerlijk is het om daar rond te mogen lopen en de stem van de leerling zo goed te horen in alles wat ze doen. 

Deze of volgende week heeft u de oudergesprekken met uw kind en/of de leerkracht zodat u weer helemaal op de hoogte bent van hoe het met uw kind gaat en welke mooie ontwikkelingen ze doormaken en waar ze misschien nog wat extra uitdaging hebben. We vinden het fijn u op deze manier te kunnen spreken.  

Vergeet u niet in de Schoolpraat App aan te geven hoe u wilt dat wij omgaan met de foto's van uw kind(eren). Zie hiervoor de vorige App.    

De Ramadan is deze week gestart een tijd van bezinning, maak er samen een mooie tijd van.   

Ik wens iedereen alvast een heel fijn weekend. 

Met vriendelijke groet, 

Karin Beerepoot.      

Directeur OBS de Vlaamse Reus  

 


Terug

Hechtelstraat 49

1066 KK Amsterdam

020 3468400

info@nulldevlaamsereus.nl