Deze week op de Vlaamse Reus

Deze week op de Vlaamse Reus

Vrijdag 5 maart 2021

Wat zijn we blij dat we weer met z'n allen naar school konden deze week en wat genieten we van alles wat we weer kunnen doen met de kinderen. We spelen samen, we lachen samen en we leren weer veel nieuwe dingen.   

We zijn gestart met het thema architectuur. Dit thema doen we met de hele school tot aan de meivakantie. We zijn heel benieuwd welke sociaal culturele praktijken in de school zullen ontstaan. Er zijn prachtige ideeën: van het verfraaien van de wijk tot aan het schoolplein groener maken of toch eindelijk het huis in groep 3 wat we al zolang willen. De leerkrachten luisteren goed naar wat de kinderen boeit en wat ze bezighoudt om hiet binnen het thema zo goed mogelijk op in te kunnen gaan.  

Groep 8 is gestart met de lessen van Mediawegwijs. Zij hebben dinsdag onder andere gewerkt met een greenscreen en hebben hun eigen achtergrond ontworpen. Ook deze lessen zullen vorm krijgen rond het thema architectuur. Aan het eind van de lessenreeks maken ze hun eigen website. Vanaf april zullen ook de andere groepen in de school zes lessen krijgen rond mediawijsheid.  

Ik wens u allemaal een heel fijn weekend en dan zien we elkaar maandag weer.  

Met vriendelijke groet, 

Karin Beerepoot, 

Directeur OBS de Vlaamse Reus  


Terug

Hechtelstraat 49

1066 KK Amsterdam

020 3468400

info@nulldevlaamsereus.nl