Stand van zaken op de Vlaamse Reus

Stand van zaken op de Vlaamse Reus

Woensdag 27 januari 2021

Het is vandaag woensdag en ik gaf u vorige keer een inkijkje in alle vragen die de verlenging van het thuisonderwijs bij ons opriep. Wat is het dan vervolgens goed om te zien dat het team het thuisonderwijs heeft aangepast. U zult het wellicht al gemerkt hebben en wat mooi om te zien hoe u meegaat in deze ontwikkeling.  

Bij de groepen 1/2 Zoomen we meer in kleine groepjes. In andere groepen zijn het aantal instructies vergroot of juist iets minder geworden omdat het voor iedereen wel een beetje teveel werd. Bij sommige  groepen wordt op een vaste tijd aan het rekenen gewerkt met de kinderen zodat de kinderen ter plekke hun vragen kunnen stellen. We hebben gekeken wat voor elke groep en elke leerkracht de meest passende oplossing is voor dit moment want het blijft uiteraard voor ons ook de grootste wens de kinderen weer snel op school te kunnen ontmoeten. De kinderen zien spelen, vrienden zien maken, samen zien sporten, ze horen discussiëren en zien hoe ze elkaar op allerlei maneiren helpen.  

Vandaag heb ik meegekeken bij een begrijpendluister les in de Zoom waarin de kinderen heel actief werden betrokken. De kinderen konden antwoord geven door een briefje in de lucht te houden. Wat leuk om op deze manier het onderwijs te kunnen blijven volgen. Daarna was er in deze Zoom nog ruimte voor een gesprek met de kinderen over hoe het met ze gaat. Want , ja, dat is in deze tijd wel een heel belangrijke vraag. De brief van Joke Middelbeek de bestuurder van StWT gaat daar ook over. Deze kunt u vinden onder de link onder dit bericht. Hierin geeft ook zij u een steuntje in de rug in deze bijzondere tijd van thuiswerken en thuisonderwijs. 

Volgende week zal ik u meer vertelllen over hoe wij de ontwikkeling van onze kinderen willen volgen als we straks weer op school zijn. Hoe weten we waar we met de groep staan? Hoe weten we wat de kinderen in deze tijd allemaal hebben geleerd en waar gaan we mee verder  

Ik wens u weer een mooie en leerzame week en vooral de veerkracht om telkens mee te kunnen blijven gaan in de veranderingen om ons heen. Wees trots op alles wat je wel doet en maak je niet te veel zorgen om wat niet is gelukt. We doen allemaal wat we kunnen en dat is meer dan genoeg.   

Met hartelijke groet, 

Karin Beerepoot, 

Directeur OBS de Vlaamse Reus     

 

 

 

Brief Joke Middelbeek 


Terug

Hechtelstraat 49

1066 KK Amsterdam

020 3468400

info@nulldevlaamsereus.nl